Gissa flyghöjden, vinn flygbiljett!

Två artiklar i Örebro Dagblad, en fredag 20 juni 1947 och en snarlik följande dag återberättas här:

 

Fredag 20 juni sid 1

På söndag anordnar AB Aero-Frabh passageraruppstigningar och en höjdgissningstävlan ute på flygfältet i Örebro. Detta evenemang görs i samarbete med Örebro Dagblad. För uppstigningarna används både bolagets 4-sitsiga Stinson Voyager och dess 3-sitsiga Auster. En tur kostar 15 kr för vuxna och 7:50 för barn. Tre vinnare vid höjdgissningstävlingen kommer att få en flygtur med något av dessa plan.

Vädret väntas bli strålande och mycket lämpligt för en rundtur över staden, där man bland annat kan få se Örebroutställningen från ovan. Turerna börjar kl 9 på morgonen och höjdgissningstävlingen äger rum kl 13:30. När planet gör några snäva cirklar runt utställningen och flygfältet är det dags att bedöma planets höjd. Flygplanet bär med sig en höjdmätningsapparat för att exakt höjd ska kunna avläsas.

I morgondagens tidning finns en kupong för höjdgissningstävlingen. Kuponger finns också att få ute på flygfältet.

(Originalartikeln var osignerad)
(På sid 2 fanns även en annons för tävlingen och rundflygningarna)

Lördag 21 juni sid 6

En artikel med samma information som igår fanns denna dag. Men nu fick man dessutom veta följande:

Vid höjdgissningstävlingen kommer det blå Stinsonplanet att göra några svängar och vingtippningar över utställningen och flygfältet. Eftersom det kan vara flera plan uppe i luften vid den aktuella tidpunkten, kan det vara bra att veta att Stinson har beteckningen SE-BCK målad under vingarna.

I denna artikel fanns en liten kupong för höjdgissningstävlingen. Kupong kunde även fås av Aero-Frabhs biljettförsäljare på flygfältet.

 

Dokumentets historik:
1947-06-20,21Publicerad i Örebro Dagblad.
2013-05-31Återberättad av Rolf Broberg, publicerad här.